نمایندگان مجلس یازدهم روز گذشته با بررسی طرح صیانت طبق اصل ۸۵ در کمیسیون «تخصصی» موافقت کردند. حالا آذری جهرمی در واکنش به این طرح از معایب و مشکلات آن گفته است.در شرایطی که کشور دچار وضعیت نابسامان اقتصادی، بیآبی و وضعیت بحرانی بیماری کروناست، نمایندگان مجلس یازدهم تصمیم گرفتن طرحی را برای محدودیت اینترنت تصویب کنند. طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که البته ارتباط چندانی با نامش ندارد، قرار شد طبق اصل ۸۵ قانون اساسی اجرایی شود. به این ترتیب این قانون در کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی و تأیید شده و سپس بهصورت آزمایشی اجرا خواهد شد. حالا وزیر ارتباطات هم به طرح صیانت واکنش نشان داده است.
حالا آذری جهرمی که آخرین روزهای وزارتش را میگذراند درکانال تلگرامی خود نسبت به این طرح واکنش داده است. به گفته آذری جهرمی پرداختن به حکمرانی سایبری ضروری است اما آخرین پیشنویس منتشر شده از طرح صیانت باعث تضعیف حکمرانی سایبری کنونی خواهد شد.
به گفته جهرمی این طرح اختیارات دولت و رئیس جمهور را به کمیسیونی فراقوهای واگذار میکند که سیاستگذاران اصلی کشور مثل شورای عالی امنیت ملی در آن حضور ندارد.
جهرمی درباره فیلترینگ و اعمال محدودیتها مینویسد:
به نظر نمیرسد در کوتاه مدت چند ماهه شبکههای اجتماعی فیلتر شوند. اما مکانیزم پیش بینی شده در این پیشنویس و ترکیب کمیسیونها و کارگروههای تعریف شده در آن احتمال اعمال محدودیت گسترده بر پهنای باند پیامرسانها و حتی اعمال فیلتر را به شدت افزایش داده است. بالا رفتن هزینه اینترنت هم از خروجیهای دیگر این طرح است. البته در کنار آن نباید افزایش تمایل کاربران ایرانی به سمت اینترنتهای ماهوارهای را هم نادیده گرفت.
امیدواریم نمایندگان محترم مجلس یازدهم حداقل در ابتدای اجرای آزمایشی متوجه تأثیر مخرب فراوان این طرح شوند و تصویب آن در صحن علنی را متوقف کنند.
به اعتقاد ما مخالفت وزیر ارتباطات با طرح صیانت قابل تقدیر است. البته حتماً میدانید بسیاری از محدودیتهای اینترنت از جمله فیلترینگ تلگرام و قطعی اینترنت در آبان ۹۸ در زمان وزارت آذری جهرمی انجام شد؛ محدودیتهایی که به گفته وزیر جوان از اختیارات او خارج بوده است.